Halloween Pumpa

22 december, 2010 at 22:20 (Halloween) (, , , , , , , )

En pumpa är en självklarhet på halloween. Varför inte göra en själv som håller hur länge som helst och är superhäftig.

Annonser

Direktlänk Kommentera

Fläta en matta

22 december, 2010 at 22:16 (Origami) (, , , , , , , , , , )

Vi skulle på jobbet skapa oss en önskelåda till barnen. För att inte bara ha en låda så började jag fläta en stor matta med en massa olika färger för att piffa upp lådan lite. Men att göra en sådan här matta kan användas till mycket. Present papper, man kan göra olika vikningar med ett flätat papper. Användarmöjligheterna är oändliga och lita på att det blir fint.

Direktlänk Kommentera

Människa av papper

22 december, 2010 at 22:11 (Origami) (, , , , , , , , , , )

Här är min favorit till origami gubbe! Den är enkel att göra men tar tid och den kan bli så fantastisk fin. Även roligt för barnen att leka med och måla på. Man kan vika ben och armar för att den ska passa in på exempelvis en hylla, på en skål eller liknande.

Direktlänk Kommentera

Julstjärna för fönster

22 december, 2010 at 22:06 (Jultider) (, , , , , , , , )

Nedan ser du fantastiska julstjärnor som man kan använda för att pynta fönstren eller bara hänga i julgranen. Jag har använt mig av guldigt papper och rött papper för att göra de lite juliga. Detta är den enklare varianten och den som är mer avancerad är under tillverkning. Men de är fantastiskt vackra. Lägg även märke till att de är olika varianter.

Direktlänk Kommentera

Flätade korgar

22 december, 2010 at 22:01 (Jultider) (, , , , , , , , )

Till julen är det riktigt kul att ta nytta av de gamla sätten att göra korgar fast i kanske mindre modeller för att exempelvis ge bort lite godis, man kan fläta in en flaska glögg eller fylla de små korgarna med nötter eller annat gott. Jag har i dessa två bilder använt mig av vanligt vitt och rött papper. Man kan även göra dessa i vilket papper som hellst men gärna lite tjockare för att få en stadig korg. Skulle man vilja använda sig av tidningspapper eller paket papper så kanske man ska försöka fläta med dubbla lager. En korg som är superfin är dem man kan göra av små fina julkort, det kommer bild på det senare.

Direktlänk Kommentera

Flätad Julstjärna

22 december, 2010 at 21:14 (Jultider) (, , , , , , , , , )

En flätad julstjärna är helt perfekt till julgranen, ljusstaden eller att sätta på paketen för att lyxa till dem. Det finns lite olika varianter men man gör dom på ungefär samma sätt. Man kan använda sig av vanligt vitt papper, guld papper, jo det är sant du kan använda vilket papper som hellst. En kanon grej är även att använda sig av vanligt paket snöre. Gärna av den lite bredare typen.

Direktlänk 1 kommentar

Måla på sten

22 december, 2010 at 21:08 (Måla, Teckna, Rita) (, , , , , , , , )

Att måla på sten är oehört roligt. Det är också någonting som ger liv och kan ge en härlig fler dimensionell målning. Jag har exempel på två målningar där jag har målat en ödla på en ”vanlig” sten och ett hus på en ”tegelsten”. Det enda du behöver är en bra färg att måla med och sedan är det bara att leta upp en fin sten som passar till ditt motiv.

Direktlänk Kommentera